luni, 8 februarie 2010

Bucuresti - Piata Teatrului

luni, 8 februarie 2010

Piata Teatrului - Bucuresti - 1929 - 2009

O antiteza de 70 ani. Nu are sens sa adaug informatii istorice si alte lucruri, deoarece pe Bucurestii Vechi exista un serial excelent despre toate aceste cladiri (de la stanga la dreapta: Hotel Continental, Hotel Hugues, Casa Resch si Blocul Imobiliara).

Punctez doar cateva diferente care apar: multimea de oameni de odinioara a fost inlocuita cu masini, Casa Resch si Hotel Hugues si-au pierdut fatadele bogat decorate, iar blocul Imobiliara a pierdut un etaj (la bombardamente?).

4 comentarii:

Raiden spunea...

Foarte buna comparatia! Referitor la blocul Imobiliara, si eu as indica tot bombardamentele ca motiv pentru disparitia ultimului etaj. Piata Teatrului a fost o tinta majora.

Ar fi si mai bine daca ai pune link la articolele lui Dan, sa citeasca si cei care nu-i viziteaza de obicei blogul :)

Spiritul timpului spunea...

Sunt fascinante aceste antiteze. Locuri pe unde am trecut de cateva ori... Ma transpun in interbelic...foarte tare

Anonim spunea...

Hotel Hugues si-au pierdut fatadele bogat decorate,sa pierdut si eu etaj.....ideea e ca mai tot bucurestiu si-a pierdut din farmec....pana si oamenii s-au pierdut si au lasat loc masinilor de care nu ai loc nici pe trotuar....

Anonim spunea...

Aici e inca bine...sunt multe cladiri care au fost demolate dupa 1990...
Nu stiu daca Bucurestiul si-a pierdut din farmec dar oamenii cu siguranta si-au pierdut educatie si bune maniere...poate e unul din motivele pentru care aparent farmecul s-a diminuat...
Nu depinde decat de noi sa nu-i lasam, macar pe tineri, cu lectia bunelor maniere si a unei limbi roamne corecte neanvatate!

Trimiteți un comentariu

 
Atunci si acum Blog. Design by Pocket