miercuri, 12 august 2009

Muzeul de etnografie si arta populara - Campulung Muscel

miercuri, 12 august 2009Cladirea (fosta Vilă Gică Ştefănescu) în care se află Muzeul de etnografie şi artă populară datează din anul 1735 fiind cea mai veche construcţie civilă din Câmpulung. A fost restaurată de arhitectul D.I. Berechet în anul 1928 şi adăposteşte în prezent colecţiile etnografice ale Muzeului Municipal Câmpulung.
In muzeu este organizată o expoziţie de artă populară şi etnografie musceleană cu obiecte deosebit de valoroase, majoritatea făcând parte din patrimoniul cultural naţional prezentate într-un mediu ambiant original, în sensul că această clădire- Casa Ştefănescu- este ea însăşi un monument de arhitectură populară musceleană. Clădirea este foarte veche, foarte bine întreţinută şi folosită pentru organizarea unor manifestări de specialitate, de expoziţii temporare, de contactele pe care le are primaria cu şcolile şi cu celelalte instituţii de profil din ţară.

8 comentarii:

Raiden spunea...

In afara de schimbarile de la poarta, arata cam la fel. Foarte bine ca a supravietuit aceasta casa!

Lucian Vasile spunea...

Mihai ma face foarte curios sa vad Campulung Muscel cu ochii mei. Este foarte interesant pentru un oras de la sud de Carpati sa isi fi pastrat atatea cladiri vechi. :)

mihaimanole2001 spunea...

Lucian, imi spui cand vrei sa mergi si mergem ...

Anonim spunea...

http://www.campulungmuscelmuseum.ro/ Site-ul lor

Catalin spunea...

Site-ul muzeului nostru este acesta mentionat de Anonim. Multumim pentru informarea turistilor.
Muzeograf

mihaimanole2001 spunea...

#Catalin // am si eu o intrebare, mai exista cumva in muzeu un car (din acela tras de boi) ??

catalin spunea...

Salut. Nu am avut la muzeu un asemenea car. Avem insa alte obiecte care amintesc de ocupatiile traditionale ale muscelenilor. Se remarca portul popular prin obiectele expuse in expozitia de baza.

mihaimanole2001 spunea...

am intrebat pentru ca stiam ca strabunicul meu a donat muzeului un car ...

Trimiteți un comentariu

 
Atunci si acum Blog. Design by Pocket