duminică, 9 august 2009

Bușteni - Hotel Caraiman (2)

duminică, 9 august 2009

Busteni - Marele Hotel Caraiman

Hotel Caraiman (sau cum era branduit de cei din epoca - ”Marele Hotel Caraiman”), vazut de data aceasta dinspre Ploiesti/Sinaia. De remarcat ar fi acel Magasin Universel de la parterul cladirii.

Despre acest imobil am vorbit mai demult, aici.

9 comentarii:

Raiden spunea...

Aceasta cladire arata jalnic. Sambata am trecut pe langa fostul hotel.

Chiar si ca spital, este de netolerat sa arate asa. Usa din termopan masiv alb de la intrare este "bomboana de pe coliva".

Si mai scarboasa este o cladire ROSIE in dreapta spitalului, privind frontal.

Lucian Vasile spunea...

Ti-am spus ca vroiau sa o demoleze. Bine ca nu au facut-o.

Si mie mi se pare prea tipatoare cladirea aceea rosie din dreapta, sunt curios cum arata inainte de izolarea terminca.

Mirela spunea...

Intr-adevar este inadmisibil ca un spital, oriunde s-ar afla el sa arate astfel. Eu stiam ca nu dorea sa demoleze cladirea, ci doar sa-i schimbe "destinatia". Ca locuitor a acestei urbe, pot spune ca exista multe neajunsuri cu privire la spitalul orasenesc, dar nu tin strict de arhitectura, deci nu fac subiectul acestui blog.

Cat despre cladirea aceea stridenta (mai mult visinie, decat rosie) - farmacie la parter si cabinete medicale la etaj - trebuie sa va spun ca arata, inainte de izolarea termica, extrem de degradata. Sunt, insa, convinsa de faptul ca si o culoare mai discreta ar fi putut-o evidentia.

In alta ordine de idei, stiam ca a fost hotel cladirea spitalului, insa nu-mi puteam crea o imagine concreta a lui. Interesanta antiteza: frumoasa in trecut - jalnica si trista in prezent.

Lucian Vasile spunea...

Eu asa citisem intr-un ziar prahovean - ca vroiau sa o demoleze, pentru ca ar fi iesit mai iefin prin demolare si construirea unui nou imobil modern, decat sa renoveze aceasta constructie.

Cat despre casa alturata... si eu cred ca daca ar fi folosit o culoare mai ”linistita”, nu ar fi stricat cu nimic, ba dimpotriva.

Anonim spunea...

A inceput demolarea....

Lucian Vasile spunea...

Ce?!

Parca renuntasera la idee...

Lucian Vasile spunea...

Da, uite procesul verbal al sedintei din 4 august 2010 - punctul 8 e cel interesant: http://orasul-busteni.ro/PV/2010/PROCES%20VERBAL%20din%204.08.2010.pdf

Anonim spunea...

Da a inceput demolarea chiar o sa va trim poze,pacat de cladire nu stiu ce sa zic cand am vazut ca a fost hotel Caraiman am ramas foarte surprinsa ma uitam la poze si nu-mi venea sa cred,poate ca bunicii mei mi-au povestit dar eu am uitat.Pacat ca pana si fabrica de hartie au demolat-o si n-au mai construit nimic.

Anonim spunea...

nici nu mai exista,au daramat-o

Trimiteți un comentariu

 
Atunci si acum Blog. Design by Pocket