duminică, 7 iunie 2009

București - Hotel Ambasador

duminică, 7 iunie 2009

Bucuresti - Hotel Ambasador

Revenind pe bulevardul Magheru din București, găsim o altă clădire emblematică a capitalei, și anume Hotel Ambasador. Construcția are caracter monumental, fațada fiind marcată de linii drepte și de o perfectă simetrie. Terasa hotelului, aflată la nivelul 12, oferă o panoramă spectaculoasă asupra bulevardului, a pieței Palatului Regal, dar și a Hotelului Intercontinental sau a Casei Poporului.

Clădirea Hotelului Ambasador a fost ridicată între 1936-1937, după planurile lui Arghir Culina, același arhitect care întocmise planurile Hotelului Palace. La începutul anilor '50 aici erau aduși pentru a simți ”gustul libertății democrației populare” deținuții politici cărora urma să li se propună diferite compromisuri (în general socialiștii deviaționiști beneficiau de un astfel de tratament).

2 comentarii:

Stefan spunea...

Greu in ziua de azi sa mai faci poze din aceleasi unghiuri. Bine, e greu sa mai faci multe din cum se faceau inainte. Pacat ca nu bagam in seama mai bine cladirea. Poate si din cauza faunei de la intrare.
Bravo!

Raiden spunea...

E greu sa nimeresti aceeasi perspectiva pentru ca aparatele digitale curbeaza automat imaginea in marginile pozei si numai cele mai avansate au optiunea sa "indrepti" chestia asta.

In rest, traficul e mai aglomerat astazi, dar Hotelul Ambasador ramane o cladire fantastica. Cat as vrea sa pozez si eu panorama aia!!

Trimiteți un comentariu

 
Atunci si acum Blog. Design by Pocket