luni, 17 august 2009

Brasov - Biserica ”Adormirea Maicii Domnului”

luni, 17 august 2009

Brasov - Biserica ”Adormirea Maicii Domnului”

Orice turist care ajunge in Piata Sfatului din Brasov va remarca in sirul de cladiri medievale o constructie diferita, cu rol ecleziastic. Cladirea in sine nu este biserica, ci casa parohiala, deoarece romanii ortodocsi nu aveau drept de a construi biserici la strada, in cetate. Lacasul de cult, mai scund decat imobilul din Piata este mai scund si poate fi observat cel mai bine de pe Tampa.

Intregul ansamblu al Bisericii Adormirea Maicii Domnului” a fost realizat intre 1894 - 1896, din banii donati de romani avuti din Brasov. Si trebuie spus ca proiectul nu este unul original, fiind o copie a bisericii grecesti din Viena (poza aici)

4 comentarii:

Stefan spunea...

Foarte frumos. Imi place ca toate cladirile sunt inca acolo. Imi place si stilu asta de biserica incastrata in sirul de cladiri. Ce nu mi-a placut, am intrat acolo acum vreo 4 ani, era renovata cu materiale de proasta calitate si imi aduc aminte de o culoare verde, vopse proasta, care te zgaria pe ochi.
Chiar as face o excursie in Brasov. Mi-ai facut pofta de Brasov si de Sibiu.

Lucian Vasile spunea...

Eu am intrat doar pe gang, nu si in biserica. In schimb ce m-a frapat a fost miros puternic de aripioare picante de la fast-food-ul de langa. Asta la intrarea in Biserica, in curtea interioara.

Raiden spunea...

Casa din extrema stanga: simplificare de fatada :)

Stefan spunea...

Este all inclusive. Spune sincer - ai mancat sau doar dupa miros ti-ai dat seama ca sunt picante?
Am vorbit astazi cu cineva care si-a facut concediul in Sibiu si in Brasov si cica arata si mai bine acum. Mai mult, am citit despre restaurantul unor elvetieni stabiliti in Romania la Sibiu. Se aduna multe care sa ma faca sa ma duc acolo. Timp si bani sa mai fie.

Trimiteți un comentariu

 
Atunci si acum Blog. Design by Pocket