luni, 29 martie 2010

Targoviste - Muzeul de Arta

luni, 29 martie 2010

Targoviste - Muzeul de arta

Incepem si seria antitezelor din Targoviste! Primul material: Muzeul de Arta. Partea proasta este ca nu prea avem multe informatii despre aceasta cladire. Tot ce putem spune este ca institutia s-a mutat in acest local in 1971. Mai stie cineva ceva?

3 comentarii:

Sadd spunea...

foarte tare blogul :)

Ivcelnaiv spunea...

Un om căra în spate
Un dram de naivitate.

Alex.B spunea...

Tot ce am putut gasi este :
,,Proiectată ca sediu al Prefecturii, clădirea în care funcţionează muzeul este una dintre cele mai vechi şi frumoase din Târgovişte. Datând din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, ea este caracteristică pentru arhitectura italiană, antreprenor fiind Giovanni Baldassar Vignossa. Decoraţiile pictate din interior au fost executate de pictorul Giovanni Battista del Basso, care a lucrat sub conducerea aceluiaşi antreprenor şi la sediul Primăriei.

Deşi de dimensiuni relativ mici, imobilul nu este lipsit de monumentalitate şi de o anume somptuozitate datorată atât exteriorului, dar mai cu seamă interiorului împodobit cu stucaturi, plafoane şi pereţi pictaţi cu motive geometrice şi vegetale.
Muzeul deţine colecţii de pictură religioasă (fresce şi icoane), mobilier de epocă, podoabe şi ţesături orientale. Artă modernă şi contemporană românească este prezentă prin: Nicolae Grigorescu, Sava Henţia, Nicolae Tonitza, Ioan Andreescu, Theodor Pallady, Iosif Iser, Camil Ressu, Lucian Grigorescu, Henri Catargi, Magdalena Rădulescu, Matiass Teutsch, Marcel Iancu.''

Trimiteți un comentariu

 
Atunci si acum Blog. Design by Pocket