vineri, 9 aprilie 2010

Bucuresti - Caru cu bere

vineri, 9 aprilie 2010

Caru cu bere

(click pe poza pentru marire)

Prin munca, rabdare, energie si cinste la idealul ales!

(Motto-ul restaurantului)

Daca as fi pus sa aleg cel mai fain loc din Bucuresti, Caru cu bere ar fi printre primele variante de raspuns care mi-ar veni in minte. Sa fie cladirea neogotica proiectata de arhitectul austriac Zigfrid Kofczinsky in 1899? Sa fie interior de inceput de secol XX, perfect conservat? Sa fie cei mai amabili chelneri pe care i-am intalnit in capitala? Sa fie mancarea excelenta, fie ca e vorba de o masa copioasa sau de un meniu studentesc? Cred ca mai degraba este berea casei, dar ramane intre noi...

Povestea incepe in 1879, cand Mircea Nicolae si familia sa, originara din Ardeal, pornesc afacerea in vechiul han Zlatari, din apropiere. Restaurantul are mare cautare, poate si datorita berii facuta dupa o reteta de familie, tinuta si astazi secret. In consecinta, Mircea Nicolae ridica un imobil propriu in strada Stravopoleos in care Caru cu bere isi construi reputatia de unul din cele mai cautate localuri din Bucuresti.

Pe aici au mancat si au baut o serie de oameni de seama, precum Cosbuc, Caragiale, Iancu si, bineinteles, Ovidiu si Diana. Deja tot vorbind despre acest restaurant m-a cuprins o pofta teribila, asa ca va las sa gasiti si alte informatii pe www.carucubere.ro. Ne vedem la Caru cu bere!

5 comentarii:

titirez spunea...

Daca e prea tarziu in noapte, nu ne mai auzim, nici vedem...

altblogromanesc spunea...

totusi parca e mult prea select in comparatie cu ceea ce se vrea a fi de fapt.

http://altblogromanesc.blogspot.com/

Anonim spunea...

si au niste cacati de chelneri si maimutele alea de la casa nu mai zic

mihaimanole2001 spunea...

Si mie mi se pare ca este cel mai frumos loc din Bucuresti. Aproape de fiecare data merg sa mananc acolo. Servirea si mancarea este ireprosabila ! Ne vedem acolo !!!

Unknown spunea...

Si cand te gandesti ca te-am furat de la facultate ca sa mergem acolo... <3

Trimiteți un comentariu

 
Atunci si acum Blog. Design by Pocket