vineri, 5 noiembrie 2010

Bucuresti - Casa Corpului Didactic

vineri, 5 noiembrie 2010

Casa Corpului Didactic

(click pentru marire)

Pe bulevardul Elisabeta din capitala se afla una din principalele cladiri semnate de Constantin Iotzu, un arhitect de origine aromana, reprezentant al stilului neo-romanesc. In perioada interbelica, in orasele din Romania s-au construit imobile destinate cadrelor didactice si, majoritatea, respectau stilul arhitectural traditional autohton. Un astfel de exemplu este si cladirea din Bucuresti, ridicata in 1926.

In prezent, Casa Corpului Didactic de pe bulevardul Elisabeta isi pastreaza in linii mari aspectul original. Singurele schimbari sunt geamurile termopan si aparatele de aer conditionat aparute pe fatada monumentului istoric.

3 comentarii:

Christophe spunea...

Je me souviens, nous l'avons vu ensemble il y a un an environ. Ce n'est donc pas un immeuble fait par Toma T. Socolescu, même si le style est proche. A bientôt!
Christophe.

Anonim spunea...

Oh, ce sublim! Doua poze asa asemanatoare trebuiau sa isi gaseasca locul una linga alta. Parca ar fi aceeasi cladire, doar ca una e data pe spate, foarte elegant umbrita ca sa nu se vada detaliile arhitectonice (de aia ii si zice fotografie de arhitectura nu?) si facuta cind i-a dat prin cap unuia sa treaca pe acolo - parca sint facute in alt anotimp... dar cine mai poate decoda ce intentii a avut artistul care a facut fotografia mai veche? Sigur nu un absolvent eminent de liceu la seral.

Lucian Vasile spunea...

Christophe - Oui, il est similaire. Le dôme montre que signe spécifique de Toma T. Socolescu.


Anonim - Te rog ai bun simt si semneaza-te. Oricine poate fi zmeu sub protectia anonimatului. Stii, este foarte usor sa critici. Dca nu iti place, fa tu mai bine :). Acest proiect este un hobby, asa ca pozele sunt facute in limita timpului liber.

Trimiteți un comentariu

 
Atunci si acum Blog. Design by Pocket