miercuri, 11 martie 2009

Sighișoara - Liceul Mircea Eliade

miercuri, 11 martie 2009

Sighisoara - Liceul Roman Mircea Eliade

Sighișoara este un oraș fascinant, fiind acul din carul cu fân al istoriei, dar pentru care merită să răscolești întreaga căpiță. Până să ajungem la cetatea medievală, principala atracție, ne vom opri la "orașul de jos", pe strada 1 Decembrie 1918, mai exact la numerele 31-33. Aici se află clădirea actualului liceu român "Mircea Eliade".

Edificiul a fost ridicat în 1897, când Sighișoara făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, fiind o construcție în stil sobru, clasic. Instituția de învățământ folosește acest imobil din 1924, iar în perioada interbelică, aici a activat Horea Teculescu, ca director al liceului.

3 comentarii:

Vladiana Militaru spunea...

Ce pacat ca nu s-a pastrat si liceul nostru macar atat de "original" cat a ramas totusi acesta...

Lucian Vasile spunea...

Al nostru era o bijuterie în comparație cu această clădire. Ce să-i faci dacă americanii și comuniștii ne-au purtat noroc...

Dan spunea...

Ar fi fost interesant sa puteti avea acces si inauntru pentru a va face o idee si desprea spatiul interior. Daca bine imi aduc aminte, acum, in spatiul podului a fost amenajat spatiul ca mansarda (presupun ca tot cu destinatie scolara).
Oricum, au ramas amintiri faine din perioada liceului facut la "Eliade"... Iar despre burgul de pe Tarnava Mare, am mai scris si fotografiat cat am avut ocazia, aici: http://throughlifelightandlens.blogspot.com/search/label/Sighi%C5%9Foara

Trimiteți un comentariu

 
Atunci si acum Blog. Design by Pocket